У соцмережі X відключили функцію скарги на дезінформацію про вибори — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

У соцмережі X відключили функцію скарги на дезінформацію про вибори — Reuters

У соцмережі X відключили функцію скарги на дезінформацію про вибори — Reuters
Джерело:  online.ua

У соцмережі X (колишній Twitter) відключили функцію, яка дозволяла користувачам повідомляти про дезінформацію щодо виборів.

Джерело: Reuters

У соцмережі X відключили функцію скарги на дезінформацію про вибори

Зазначається, що це викликає нове занепокоєння з приводу неправдивих заяв, які поширюються напередодні голосування в США та Австралії.

Після запровадження у 2022 році функції, яка дозволяла користувачам повідомляти про дописи, що, на їхню думку, вводять в оману щодо політики, минулого тижня X видалив категорію "політика" зі свого випадаючого меню в усіх юрисдикціях, окрім Європейського Союзу, - заявив дослідник Reset.Tech Australia.

Користувачі все ще можуть повідомляти про дописи в X по всьому світу з приводу багатьох інших скарг, таких як пропаганда насильства або мови ворожнечі, додав дослідник.

X не відразу був доступний для коментарів, зазначає агентство.

Видалення можливості для людей повідомляти про ймовірну політичну дезінформацію може обмежити втручання в той час, коли платформи соціальних мереж перебувають під тиском, щоб обмежити поширення неправдивої інформації про чесність виборів, яка стрімко зростає в останні роки. Це відбувається менш ніж за три тижні до референдуму в Австралії, першого за чверть століття, щодо внесення змін до конституції з метою створення консультативного органу корінних народів при парламенті, і за 14 місяців до президентських виборів у США.

Було б корисно зрозуміти, чому Х, схоже, відступили від своїх зобов'язань щодо серйозної дезінформації, яка призвела до реальної політичної нестабільності в США, особливо напередодні "гарячого року" виборів у всьому світі, - сказала виконавчий директор Reset.Tech Australia Еліс Доукінс.

Twitter сприяв поширенню роспропаганди

Дослідження показало, що, незважаючи на добровільні зобов’язання вжити заходів проти російської пропаганди з боку найбільших соціальних мереж, включаючи Meta, російська дезінформація проти України процвітала.

Дослідження комісії тривало рік, там зазначено, що дозвіл на безмежне поширення дезінформації та ворожих висловлювань порушило б Закон ЄС про цифрові послуги, якби він набув чинності минулого року.

Протягом 2022 року аудиторія та охоплення пов’язаних із Кремлем облікових записів у соціальних мережах суттєво зросла по всій Європі, — йдеться у дослідженні.

У першій половині 2023 року охоплення та вплив підтримуваних Кремлем облікових записів ще більше зросли чере скасування стандартів безпеки Twitter.

Читайте також:

  • Twitter-акаунти з платною підпискою поширюють фейки про Україну — BBC

  • Ілон Маск змінив логотип соцмережі Twitter

  • Ілон Маск відібрав у користувача нікнейм, яким той володів з 2007 року

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?