У SpaceX планують встановити космічний рекорд після тривалого затишшя
Категорія
Технології
Дата публікації

У SpaceX планують встановити космічний рекорд після тривалого затишшя

У SpaceX планують встановити космічний рекорд після тривалого затишшя
Джерело:  online.ua

Космічна компанія SpaceX влаштувала тимчасове "затишшя", але невдовзі повернеться до регулярних запусків ракет. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на arsTechnica.

Вже у наступний понеділок, 11 листопада, у космос відправлять ракету Falcon 9 з "пакунком" супутників для проєкту Starlink. Цей пуск стане першим в історії космонавтики, бо відповідний екземпляр носія вчетверте поспіль відправиться на орбіту.

Останній запуск SpaceX відбувся близько трьох місяців тому. Тоді компанія відправила у космос супутниковий апарат AMOS-17.

Нагадаємо, проєкт Starlink має за ціль встановити всеохопне з'єднання з інтернетом. Для цього на орбіту спрямують тисячі супутників для створення покриття над усією планетою.

Наразі компанія Ілона Маска вже підготувала необхідну кількість заявок для посилання супутників на земну орбіту. Офіційна процедура потребує узгодження кожного запуску з Міжнародним союзом електрозв'язку.

SpaceX оформила 20 заявок. У кожній з них згадується 1500 супутників, але невідомо, чи справді на орбіту спрямують саме таку кількість. Документи можуть бути "з запасом".

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник SpaceX Ілон Маск нещодавно вперше в історії випробував інтернет-покриття Starlink на практиці. Він відправив повідомлення через свій Twitter-акаунт. Пізніше бізнесмен знову затвітив. Цього разу - власне здивування від того, що усе працює.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?