У США арештували Дональда Трампа — перші відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У США арештували Дональда Трампа — перші відео

У США арештували Дональда Трампа — перші відео
Джерело:  online.ua

13 червня колишній американський лідер Дональд Трамп прибув до будівлі федерального суду міста Маямі у штаті Флорида. Після цього його формально арештували у справі про неналежне поводження із секретними документами.

Джерело:  CNN

У США арештували Дональда Трампа: перші подробиці

За словами американських журналістів, після прибуття до суду скандального політика взяли під варту й помістили під арешт.

Що важливо розуміти, це формальна процедура, яка передує оголошенню обвинувачень суддею, тому на нього не вдягали наручників і не робили "фото для арешту" (mugshot).

Окрім того, повідомляється, що суд заборонив будь-яку трансляцію, а також фото- й відеозйомку під час слухання.

За попередніми даними, колишній президент США не планує визнавати себе винним за жодним із 37 пунктів звинувачення.

Журналісти також звертають увагу на те, що до будівлі суду в Маямі прийшли кілька сотень прихильників Дональда Трампа, які вигукували гасла й тримали плакати на його підтримку; були також і ті, хто виступає проти нього.

Що відомо про обвинувачення Трампу

Що важливо розуміти, загалом скандальному американському політику висунули 37 пунктів обвинувачення у зв’язку зі свідомим приховуванням інформації про національну оборону, змову з метою перешкоджання органам юстиції, приховуванні документа у межах федерального розслідування та з корупційним елементом, а також наданні неправдивих заяв.

За словами юристів, найтяжчі з цих пунктів, пов’язані з приховуванням документів, передбачають покарання до 20 років позбавлення волі.

Окрім того, наголошується, що саме Дональд Трамп став першим американським експрезидентом, якому оголосили федеральні кримінальні звинувачення.

Ба більше, що цікаво, це вже друга кримінальна справа, де він фігурує: раніше цього року прокурор округу Манхеттен у Нью-Йорку висунув Трампу звинувачення в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?