У США через торнадо і шторми загинуло 22 людини
Категорія
Світ
Дата публікації

У США через торнадо і шторми загинуло 22 людини

У США через торнадо і шторми загинуло 22 людини
Джерело:  online.ua

Повідомляється, що в результаті торнадо та потужних штормів 31 березня-1 квітня на півдні та середньому заході США загинуло щонайменше 22 людини. У багатьох округах запроваджено надзвичайний стан.

Джерело: CNN

Сильні шторми та торнадо в США: загиблі та постраждалі

Щонайменше 22 людини загинули під час руйнівних штормів і сильних торнадо, які зрівняли з землею цілі громади на півдні та середньому заході 31 березня та 1 квітня.

Керівництво деяких штатів оголосило надзвичайний стан для ліквідації наслідків негоди. Понад 34 000 людей у штаті все ще залишалися без світла в суботу вдень.

В штаті Іллінойс у результаті обвалення конструкції загинуло четверо людей. Троє з них загинуло внаслідок обвалення житлового будинку в окрузі Кроуфорд, четверта – після обвалу даху в театрі в Бельведере.

Було зафіксовано 50 повідомлень про торнадо в семи штатах, у тому числі в Арканзасі. Там шторм забрав життя п’ятьох людей.

Зокрема, про загиблих повідомили у штатах Індіана, Алабама, Міссісіпі, Теннессі.
Щонайменше 50 людей були відправлені до лікарень в окрузі Пуласкі в Арканзасі. Дороги залишилися непроїзними.

Після обвалу будівлі 1 квітня увечері в штаті Делавер також загинула одна людина.
У Міссісіпі максимальна швидкість вітру сягала 274 км/год, а в Літтл-Року постраждало близько 2 600 будівель.

Слова очевидців смертоносних Торнадо

Мер Літтл-Року Френк Скотт-молодший повідомив про руйнування 2600 будівель і місті.
За його словами, від торнадо постраждали 2100 жителів, підприємства були зруйновані, а автомобілі літали у повітрі.

 З ласки Божої ніхто в Літл-Року не загинув, шторм пройшов містом у той час, коли багато людей ще не повернулися додому з роботи. Якби вони були, це була б різанина, — сказав Скотт.

У штаті Індіана шторм заблокував дружину директора з управління надзвичайними ситуаціями Джима Піртла, проте згодом жінка була врятована.

Я подзвонив [своїй дружині] за 45 хвилин до того, як це сталося. Я сказав їй: “Робін, тобі потрібно кудись піти”. У нас немає підвалу. Я розмовляв з нею по телефону, і вона плакала: “Джиме, я люблю тебе”, після чого будинок почало розривати, – сказав він.

Мер Саллівану Клінт Лемб також повідомив про руйнування будинків, де проживає близько 4000 жителів.

Нам потрібно, щоб усі громадяни залишалися в безпеці та залишалися на місці. Спеціалістам швидкого реагування потрібні чисті вулиці, щоб вони могли доїхати до постраждалих районів. Будь ласка, помоліться за сім’ї міста Салліван і працівників громадської безпеки, – пише він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?