В Афганістані та Узбекистані сталися потужні землетруси
Категорія
Світ
Дата публікації

В Афганістані та Узбекистані сталися потужні землетруси

В Афганістані та Узбекистані сталися потужні землетруси
Джерело:  online.ua

21 березня Афганістан сколихнув потужний землетрус магнітудою 6,8. За словами представників ЗМІ, його поштовхи відчули в Пакистані, Індії, Узбекистані і Казахстані.

Джерело: CNN

Що відомо про землетруси у Афганістані та Узбекистані

Як стверджують представники геологічної служби США, землетрус стався за 40 кілометрів на південний схід від міста Юрм на глибині 187,6 кілометра.

Згідно з останніми даними, щонайменше семеро людей, зокрема двоє дітей, були поранені в містах Хайбер, Свабі, Мардан і Шангла у Пакистані.

Окрім того, зазначається, що спровоковані землетрусами зсуви заблокували дороги в північному пакистанському місті Абботабад.

Сильні підземні поштовхи відчувалися у пакистанській столиці Ісламабаді. Після сильних поштовхів люди евакуювалися зі своїх домівок, на стінах яких з’явилися тріщини, а на вулиці тряслися дерева. Очевидці в Лахорі повідомили, що поштовхи також відчувалися там, - йдеться в повідомленні.

За словами журналістів, поштовхи також відчули у столиці країни Нью-Делі.

Як стверджують очевидці, потужний землетрус, що тривав не менше 30 секунд, відчувався на більшій частині території Пакистану.

Люди вибігали зі своїх будинків і читали Коран. Землетрус відчувався і на території Узбекистану. У Ташкенті, розташованому за 561 кілометра від епіцентру землетрусу, жителі вибігали на вулиці. Поштовхи відчули і на території Казахстану, – зазначають представники ЗМІ.

Чи можливі землетруси в Україні

Як прогнозує сейсмолог Національної академії наук Олександр Кендзера, в нашій країні також є висока ймовірність потужних землетрусів, які можуть статися на глибині 180 кілометрів.

Експерт також звернув увагу на те, що на території України небезпечною є так звана зона Вранча.

За словами Олександра Кендзера, Україна знаходиться у тому ж сейсмоактивному поясі, що й Туреччина, тому ми також перебуваємо у потенційній небезпеці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?