У США до 5 травня розглянуть надання Україні понад $500 мільйонів допомоги
Категорія
Світ
Дата публікації

У США до 5 травня розглянуть надання Україні понад $500 мільйонів допомоги

У США до 5 травня розглянуть надання Україні понад $500 мільйонів допомоги
Джерело:  online.ua

У Конгресі США представлено Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік: згідно з документом, Україна зможе розраховувати мінімум на 560 мільйонів доларів допомоги; питання має вирішитись до 5 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Посольства України в США.

Читайте також: Українські дипломати пояснили істотне скорочення фіндопомоги США в 2018 році

"У Конгресі США представлено Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн. дол. США. Зокрема, на військову і безпекову допомогу Україні до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) - не менше 238 млн. дол. США", - йдеться у повідомленні.

"Без врахування кредитних гарантій, які цього року поки не розглядаються (минулого року у бюджет закладались під ці цілі 275 млн. дол. США), асигнування на інші програми допомоги планується навіть збільшити (на 27 млн. дол. США, порівняно з 2016 роком). Необхідно зауважити, що виділені кошти на зміцнення оборонних і безпекових можливостей України є лише частиною від загальної суми 350 млн. дол. США, яка може повністю бути використана після 1 жовтня 2017 року. Наступним етапом набуття чинності Консолідованим законом стане його ухвалення Сенатом і Палатою представників, що має відбутися до 5 травня ц.р., та у подальшому підписання Президентом США", - повідомили в посольстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше повідомлялось, що Державна прикордонна служба України отримає від Міністерства оборони США засоби військового радіозв’язку, вартістю 21 мільйон доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?