У США є альтернатива Чорноморському зерновому коридору — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

У США є альтернатива Чорноморському зерновому коридору — WSJ

У США є альтернатива Чорноморському зерновому коридору — WSJ
Джерело:  online.ua

У США є альтернатива Чорноморському зерновому коридору. Цей шлях буде довшим, але безпечним для українського зерна.

Джерело: The Wall Street Journal

США пропонують альтернативу Чорноморському зерновому коридору

США ведуть переговори з Туреччиною, Україною та низкою її сусідів про альтернативні експортні маршрути для українського зерна.

Запропонований США план – це збільшення можливостей для України експортувати чотири мільйони тонн зерна на місяць через річку Дунай до жовтня.

Значна частина зерна відправиться вниз по Дунаю і через Чорне море до прилеглих портів Румунії, а потім за пунктами призначення.

Цей маршрут буде повільнішим і дорожчим, але стане заміною Чорноморського коридора, створеного минулого року за угодою з Росією, Туреччиною та ООН.

Реальність така, що Росія вирішила атакувати світові запаси продовольства, і поки вона не вирішить, що закінчила свою атаку, буде важко повернути їх назад до "зернової угоди" , – заявив неназваний американський високопосадовець.

Відкриття альтернативного маршруту відбувається паралельно з діями Туреччини та ООН, спрямованими на те, щоб змусити Росію повернутися до "зернової угоди".

Для захисту суден, що прямують в українські дунайські порти, США розглядають всі можливі варіанти, включаючи військові.

Що відомо про вихід Росії з зернової угоди

Росія 17 липня заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі РФ.

Також Москва масовано обстрілює портову інфраструктуру Одеси та дунайських портів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?