У США хочуть покарати ПАР за зміцнення відносин з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

У США хочуть покарати ПАР за зміцнення відносин з Росією

У США хочуть покарати ПАР за зміцнення відносин з Росією
Джерело:  online.ua

Американські конгресмени допустили скасування торгової програми з Південно-Африканською Республікою. Причиною є зміцнення відносин держави з Росією.

Джерело: Reuters

У США хочуть покарати ПАР за зміцнення відносин з Росією

Видання зазначає, що ПАР отримала низку переваг у сфері торгівлі з США завдяки американському закону про забезпечення зростання та можливостей в Африці (AGOA). Зокрема, товари держави отримували кращий доступ до Сполучених Штатів. Але конгресмени вирішили, що привілеї можуть скасувати, оскільки ПАР "поглибила військові відносини" з Росією.

У листі, який адресували держсекретарю США Ентоні Блінкену та іншим високопосадовцям, законодавці також закликали перенести форум, на якому планується обговорити продовження положень торгової програми (діє до 2025 року) в рамках AGOA, з Йоганнесбургу.

Ми серйозно стурбовані тим, що проведення форуму AGOA 2023 року в Південній Африці стане непрямим підтвердженням згубної підтримки Південної Африкою вторгнення Росії в Україну, - наголошується в листі.

Водночас прессекретар МЗС ПАР Клейсон Моньєла заявив, що поки що немає жодного рішення Держдепу США чи Білого дому про перенесення форуму AGOA з Йоганнесбургу.

Відносини між ПАР та Росією

Нагадаємо, ПАР брала участь у спільних військових навчаннях Росії та Китаю. При цьому в країні планується провести саміт БРІКС, на який хочуть допустити російського диктатора Володимира Путіна, незважаючи на те, що держава має заарештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?