У США нарешті відреагували на провокаційну заяву Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У США нарешті відреагували на провокаційну заяву Путіна щодо України

У США нарешті відреагували на провокаційну заяву Путіна щодо України
Джерело:  Укрінформ

Колишній посол США в Києві, директор Євразійського центру "Атлантичної ради" Джон Гербст вважає, що скандальна заява Путіна про те, що Обама нібито не виконав домовленостей щодо України у 2014 році не піддається аналізу, бо Путін не назвав жодної конкретики.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Експерт наголосив, що подібна риторика президента РФ не має сенсу, оскільки Росія тоді вчинила пряму агресію, а Сполучені Штати почали карати її санкціями і підтримувати Україну.

"Це важко коментувати, бо Путін не каже, що обіцяв Обама. Що ми знаємо точно, це те, що РФ захопила і анексувала Крим та розв'язала незадекларовану війну на Донбасі", - каже Гербст.

Американський дипломат нагадав, що Обама неодноразово пропонував Путіну відійти від цієї агресивної політики, а потім вжив заходів у відповідь на цю агресією - санкціями, усуненням Росії з "Великої вісімки", а також військовою підтримкою України".

На думку Гербста, підтримка України зброєю могла би бути й більшою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речник Кремля Дмитро Пєсков висловив жаль, що телеміст між Росією і Україною не відбувся.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?