У США назвали головну загрозу для країни - несподівані висновки
Категорія
Світ
Дата публікації

У США назвали головну загрозу для країни - несподівані висновки

У США назвали головну загрозу для країни - несподівані висновки
Джерело:  online.ua

У різні часи Сполучені Штати протистояли різним диктаторським режимам та загрозам. Станом на 2020 рік найбільшою новою загрозою у країні визнали Китай. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами очільника Федерального бюро розслідувань Крістофера Рея, саме китайська політика стала найбільш потужною довгостроковою загрозою за останні роки.

"Шпигунство та крадіжки, здійснені Китаєм, становлять найбільшу довгострокову загрозу для безпеки США", - додав він.

Силовик зауважив, китайська влада намагається стати єдиною світовою наддержавою.

Американська сторона починає вести нову контррозвідувальну справу проти дій Пекіна "кожні 10 годин". Наразі нібито половина з 5 тисяч таких розслідувань мають безпосереднє відношення до Китаю.

Рей наголосив, китайський уряд тисне на усіх громадян країни, які її залишили та змушує їх повернутися.

"Ми говоримо про політичних конкурентів, дисидентів і критиків, які прагнуть викрити порушення Китаю у сфері прав людини", – підкреслив голова ФБР.

Слід нагадати, між Китаєм та США тривають одразу кілька конфліктів. Перший пов'язаний з питаннями торгівлі — Вашингтон вже неодноразово вводив додаткові мита на товари з КНР та погрожував розширити цю практику.

Водночас у білому домі також хочуть притягнути Пекін до нового договору про скорочення обсягів наступальної зброї. Китайська сторона у цьому не зацікавлена.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейські дипломати назвали Китай потужною авторитарною країною, яка тільки-но підіймає голову. Офіційний Брюссель запропонував Вашингтону створити новий постійний формат, який дозволить обговорювати нову загрозу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?