У США назвали можливих творців вірусу Wanna Cry
Категорія
Світ
Дата публікації

У США назвали можливих творців вірусу Wanna Cry

У США назвали можливих творців вірусу Wanna Cry
Джерело:  Flashpoint

Творцями вірусу Wanna Cry, що заразив комп'ютери 150 країн світу, були жителі півдня Китаю, Гонконгу, Тайваню або Сінгапуру.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт американської організації з кібербезпеки Flashpoint.

Читайте також: Масштабну вірусну атаку в мережі могли організувати в КНДР - Reuters

За думкою експертів, хакери швидше за все є носіями південного діалекту китайської мови, тому що спочатку текст повідомлення, що з'являлося на екранах зламаних комп'ютерів, був написаний на китайській мові, і вже пізніше був переведений на англійську. З англійської на інші мови повідомлення переводили за допомогою Google Translate.

До висновку про те, що спочатку повідомлення писали на китайській, фахівці прийшли через присутність у ньому термінів, поширених у південному регіоні.

Нагадаємо, що кібератака вірусом Wanna Cry була здійснена 12 травня та була направлена на комп'ютери лікарень, мобільних операторів та інших організацій.

Як повідомляв ONLINE.UA, вірус Wanna Cry вдалося спинити після реєстрації домену  iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?