У США не вбачають ознак підготовки Білорусі до вторгнення в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У США не вбачають ознак підготовки Білорусі до вторгнення в Україну

У США не вбачають ознак підготовки Білорусі до вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Білого дому не було повідомлено про будь-які розвідувальні дані, що підтверджують, що Білорусь планує брати активну участь у військових діях на території України.

Джерело: координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі

Ознак підготовки до наступу РФ з Білорусі не зафіксовано

Білий дім не отримав інформації від розвідувальних служб, яка б підтверджувала готовність Білорусі брати активну участь у бойових діях на території України.

Ми не бачили жодних ознак того, що білоруські військові чи білоруський уряд планують більш відчутно підтримати Росію щодо введення своїх військ у бій в Україні, — розповів координатор Ради безпеки.

Водночас Кірбі зазначив, що режим Лукашенка продовжить дозволяти використання своєї території Росією для агресивних дій проти України.

Росіяни продовжують використовувати Білорусь як перевалочну базу та місце, звідки вони можуть завдавати і продовжують завдавати ударів по території України, — сказав Кірбі.

Білорусь втягують у війну проти України

У виступі 7 березня речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що Олександр Лукашенко намагається виправдати свою підтримку російської агресії, звинувачуючи в підриві російського літака на аеродромі "Мачулищі" Україну.

У ході церемонії вручення державних нагород 7 березня білоруський президент заявив про затримання у Білорусі "терориста українських спецслужб та його співучасників", які, за його словами, причетні до атаки на російський військовий літак ДРЛО А-50.

Лукашенко стверджує, що дрони, що досягли аеродрому, були куплені в США та направлені в Україну, а затримані провели "складну спецоперацію з використанням найвищих технологій" у "Мачулищах".

Крім того, 7 березня Лукашенко назвав Зеленського "гн***й" і заявив про те, що "виклик кинутий". Самопроголошений президент також заявив, що такі операції не можуть бути проведені без узгодження з головнокомандувачем армії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?