У США не вщухають протести, поліція застосувала газ: з'явилися нові відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У США не вщухають протести, поліція застосувала газ: з'явилися нові відео

У США не вщухають протести, поліція застосувала газ: з'явилися нові відео
Джерело:  Reuters

До протестів проти результатів президентських виборів в США, згідно з якими переміг кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, приєдналися нові американські міста, в окремих випадках правоохоронці змушені застосовувати крайні заходи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
На другий день протестів у США до Портленду приєдналися Вашингтон, Балтимор, Філадельфія, Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Сан-Франциско, Окленд. При цьому поки тільки в Портленді акції протесту супроводжувалися застосуванням насильства: протестуючі псували автомобілі, били вікна магазинів, кидалися в поліцейських предметами, підпалювали сміттєві баки і підривали петарди.
Щоб утримати активістів в межах відведеної для цього території, поліції довелося застосувати димові шашки і сльозогінний газ. В результаті затримали щонайменше 26 людей.
Водночас в Лос-Анджелесі активісти заблокували дорожній рух, через що правоохоронці були змушені затримати ще 35 осіб.


Відео: YouTube / Associated Press


Відео: YouTube / The Last Stand
Відзначається, що сам Дональд Трамп відреагував на протести досить суперечливо, спочатку назвавши активістів "професійними учасниками протесту, підбурюваними ЗМІ", а протести несправедливими, а після заявивши: "Мене радує факт, що невеликі групи протестувальників проявили небайдужість до нашої великої держави. Всі ми об'єднаємося і будемо горді".
Також відомо, що після оприлюднення результатів виборів мер Нью-Йорка Білл де Блазіо пообіцяв не віддати "без бою" міську базу з даними про нелегальних мігрантів, натякнувши, що вона навіть може бути знищена.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Трамп обіцяв депортувати два мільйони іммігрантів в першу ж годину після інавгурації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?