У США офіційно схвалили ще одну COVID-вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

У США офіційно схвалили ще одну COVID-вакцину

У США офіційно схвалили ще одну COVID-вакцину
Джерело:  online.ua

Управління з контролю якості продуктів і лікарських препаратів (FDA) США схвалило застосування вакцини від коронавіруса компанії Janssen, що належить Johnson & Johnson, для дорослих людей у віці від 18 років. Це третя COVID-вакцина, яка дозволена для застосування в Америці. Президент США Джо Байден вже привітав схвалення вакцини від Johnson & Johnson, хоча її ефективність нижче, ніж у Pfizer і Moderna. Головною перевагою даного препарату є те, що для імунного захисту організму потрібна лише одна доза ваціни, а не дві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт FDA.

"Дозвіл на цю вакцину розширює доступність вакцин, кращого методу медичної профілактики COVID-19, щоб допомогти нам в боротьбі з цією пандемією, що забрала понад півмільйона життів в Сполучених Штатах", - прокоментували в FDA дозвіл на застосування вакцини Johnson & Johnson.

Як відомо, COVID-вакцина Janssen, на відміну від вакцин BioNTech / Pfizer і Moderna, є векторною, вона базується на звичайному вірусі застуди. Цей препарат Johnson & Johnson схожий з вакциною AstraZeneca - вони обидві концентруються на спайковому білку на поверхні вірусу, викликаючи імунну відповідь. У FDA відзначають, що вакцина Janssen ефективна в 66-67% випадків при запобіганні захворюванню "помірної" тяжкості і в 77-85% випадків - при запобіганні важких випадків коронавіруса. Як відомо, тести, в яких взяли участь 44 тисяч осіб, показали, що ефективність вакцини Johnson & Johnson становить 66%, в той час, як у вакцин Pfizer і Moderna цей показник становить приблизно 95%. Але ця вакцина має кілька переваг перед іншими - крім того, що для вакцинації нужна лише одна доза, препарат можна зберігати в звичайному холодильнику, що полегшує транспортування і поширення вакцини.

На даний момент вакцина Johnson & Johnson схвалена до застосування в Бахрейні і в США. У найближчі дні видати дозвіл на її застосування планує видати влада Великої Британії.

Важливо додати, що президент США Джо Байден після схвалення до екстреного застосування вакцини від COVID-19 компанії Johnson & Johnson заявив про "світло в кінці тунелю" в ситуації з пандемією. Він назвав цю подію обнадійливою для американців, але попередив, що, незважаючи на успіхи в боротьбі з поширенням коронавіруса, "цей бій ще далекий від завершення", тому громадянам США необхідно зберігати пильність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна проведе випробування нової індійської COVID-вакцини в формі спрею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?