У США оголосили початок надзвичайно потужної економічної кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

У США оголосили початок надзвичайно потужної економічної кризи

У США оголосили початок надзвичайно потужної економічної кризи
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу завдала непоправної шкоди у багатьох сферах, але найбільш сильно вдарила по світовій економіці. На тлі поширення інфекції відбуваються рекордні обвали на провідних фондових біржах, в зв'язку з чим один з найбільших американських інвестбанків Bank of America оголосив про повномасштабну фінансову кризу в США, які негативно позначиться як на ВВП США, так і на населенні країни. Про це повідомляє телеканал CNBC з посиланням на доповідь провідного аналітика фінансової організації Мішель Мейер, передає ONLINE.UA.

"Уникнути рецесії в американській економіці вже не вдасться, а головна причина проблем - поширення коронавіруса. Ми офіційно заявляємо, що американська економіка впала в рецесію, приєднавшись до решти світу, і це дуже глибока просадка", - заявила Мейер.

По її погнозу, через потужну економічнукризу США загрожує зростання безробіття, зниження споживчої спроможності і знищення фактичних накопичень. Більш того, за оцінками Мейер, за підсумками другого кварталу 2020 року економіка США в розрізі квартал до кварталу впаде на 12% ВВП, а за підсумками всього року скоротиться на 0,8%. При цьому рівень безробіття в США найближчим часом подвоїться, а чисельність безробітних буде рости приблизно на мільйон чоловік в місяць протягом усього другого кварталу, досягнувши в результаті 3,5 млн чоловік.

"Хоч обвал і дуже жорсткий, але ми очікуємо, що він не триватиме довго", - все ж впевнена Мейер, зазначивши, що США не слід скупитися на стимули для економіки.

Нагадаємо, через пандемію коронавіруса тільки американські фондові ринки впали на 30%, а ціни на нафту Brent опустилися з 52,36 доларів за барель до 25 доларів. Більшість країн оголошують про масштабні програми підтримки фінансової стабільності, вливаючи в ринки мільярди доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що найбагатші люди світу втрачають мільярди через коронавірус. Тільки за останній тиждень вони втратили 76,4 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?