У США підтвердили передачу Україні переліку реформ для інтеграції в Європу
Категорія
Політика
Дата публікації

У США підтвердили передачу Україні переліку реформ для інтеграції в Європу

У США підтвердили передачу Україні переліку реформ для інтеграції в Європу
Джерело:  online.ua

У посольстві США підтвердили, що Штати надали Україні перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі. 

Джерело: Посольство США в Україні

Посольство підтвердило надсилання Україні перелік реформ

У посольстві зазначили, що перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках незмінної американської підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу.

У заяві посольства йдеться, що метою цих зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами.

У посольстві також процитували президента США Джо Байден, який під час зустрічі в Білому домі з президентом Зеленським сказав:

Так само, як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати.

Про що йдеться у списку реформ

25 вересня Українська правда поширила лист із переліком реформ, які мають бути проведені українською владою для подальшого надання військової допомоги.

Цей лист було відправлено прем’єр-міністру Денису Шмигалю та представникам Офісу президента.

У документі прописані реформи за пріоритетністю їхнього впровадження: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Реформи зокрема стосуються функціонування Наглядових рад Державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.

Також пріоритетними протягом року вказані зміни в роботі Міністерства оборони України і усіх силових відомств.

Читайте також:

  • Білий дім оприлюднив список вимог щодо подальшої військової допомоги Україні

  • Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT

  • Зеленський закликав конгресменів США схвалити додаткове фінансування допомоги для України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?