У США поліцейські застрелили вагітну жінку через відмову вийти з авто
Категорія
Світ
Дата публікації

У США поліцейські застрелили вагітну жінку через відмову вийти з авто

У США поліцейські застрелили вагітну жінку через відмову вийти з авто
Джерело:  online.ua

У штаті Огайо в містечку Блендон поліція застрелила 21-річну вагітну жінку. Вона відмовилася виходити зі свого автомобіля на вимогу поліцейських.

Джерело:  BBC

Поліція застрелила вагітну жінку

Поліція штату Огайо опублікувала відео з камер поліцейських, на яких видно, як поліцейський застрелив вагітну темношкіру жінку.

Як зазначається, 21-річна Та'Кія Янг померла 24 серпня, коли її застрелили в автомобілі біля продуктового магазину Kroger у містечку Блендон.

На кадрах видно, як поліцейські намагаються допитати її через ймовірну крадіжку в крамниці.

За версією поліцейських, після пострілу вони нібито намагалися надати жінці медичну допомогу, проте ані жінка - мати двох дітей - ані її майбутня дитина не вижили.

Обидва поліцейські, імена яких не повідомляються, відразу після інциденту були відправлені в адміністративну відпустку. Наразі офіцер, що стояв біля вікна машини, повернувся до виконання обов'язків, а той, який зробив постріл, залишається у відпустці.

Зазначається, що поліцейське управління містечка Блендон звернулося до Бюро кримінальних розслідувань генерального прокурора штату Огайо з проханням розслідувати цей інцидент.

У своїй заяві родина загиблої заявила, що постріл "очевидно є кримінальним актом", і трагедії можна було уникнути.

Стрілянина в Дніпрі

29 серпня у Дніпрі двоє патрульних поліцейських зупинили автомобіль. На вимогу вийти з машини водій та пасажири відповіли відмовою. Правоохоронці стали силою витягати потерпілих з автомобіля й застосували газовий балончик. Один з поліцейських застосував під час бійки табельну зброю та здійснив три постріли у спину чоловіку. Той помер на місці.

Правоохоронця затримали, згодом було розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 ККУ).

У поліції заявили, що у Дніпрі було відкрито кримінальне провадження за фактом посягання на життя патрульних поліцейських. Такі дії передбачають позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?