У США попередили команду Зеленського про прийдешні складні часи
Категорія
Політика
Дата публікації

У США попередили команду Зеленського про прийдешні складні часи

У США попередили команду Зеленського про прийдешні складні часи
Джерело:  online.ua

Після виборів президента США відносини Вашингтона і офіційного Києва злегка загальмувалися, що підтверджує відсутність переговорів між новим американським лідером Джо Байденом і президентом України Володимиром Зеленський. І хоча Байден після інавгурації провів уже десятки переговорів зі світовими лідерами, розмову із Зеленським він продовжує відтягувати. Але колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер переконаний, що Байден буде рішуче і потужно підтримувати Україну та її суверенітет. Однак він попередив команду Зеленського про прийдешні важкі часи, які стануть наслідком російської агресії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на НВ.

"Україну підтримують в США і демократи, і республіканці, Білий дім і Сенат, нинішня адміністрація і попередня адміністрація. Усередині країни ми дійсно маємо протистояння і політичну боротьбу між партіями, і, на жаль, Україна раптово виявилася частиною цього процесу. Слово "Україна" тепер вживається ще й у внутрішньополітичному, не тільки в зовнішньополітичному контексті. Але факт залишається фактом: США все так же сильно підтримують Україну та її суверенітет", - заявив Волкер.

Він нагадав, що адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа активно підтримувала офіційний Київ в боротьбі з агресією Росії. Ця допомога полягала в санкціях проти Росії, надання зброї Києву і висилці з США російських дипломатів. Волкер переконаний, що цю політику продовжить і адміністрація Байдена, яка вже продемонструвала свою жорстку політику щодо режиму російського глави Володимира Путіна.

"Але нас всіх чекають складні часи. Сьогодні ми спостерігаємо зростання військової агресії на Донбасі, і ми бачимо, що Росія намагається створити там вищий рівень напруги, але підтримка США буде залишатися серйозною", - підсумував колишній спецпредставник Держдепу з питань України.

Як відомо, американські політичні експерти вважають, що Байден домагається від Зеленського повного розриву з олігахом Ігорем Коломойським і чекає від українського лідера кримінального обвинувачення проти бізнесмена, тому і не йде поки з ним на прямий діалог. Але в МЗС України стверджують, що між Вашингтоном і Києвом і без цього повноцінно розвивається діалог і закликали не зводити все українсько-американські відносини до однієї розмови Зеленського і Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США застерегли Зеленського від зустрічі і переговорів з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?