У США прийняли резолюцію за відсторонення Трампа від влади
Категорія
Політика
Дата публікації

У США прийняли резолюцію за відсторонення Трампа від влади

У США прийняли резолюцію за відсторонення Трампа від влади
Джерело:  online.ua

Чинного президента США Дональд Трамп за кілька днів до закінчення президентського терміну хочуть відсторонити від влади. Палата представників США вже проголосувала за резолюцію про імпічмент Трампа, якого звинувачують в підбурюванні американців до заколоту і насильства. Ця резолюція передбачає застосування 25-й поправки до Конституції США, яка дозволяє достроково усунути Трампа з посади через його "недієздатність", а владу автоматично передати віце-президенту США Майку Пенсу. Однак, останній вважає, що реалізація цієї резолюції не відповідає інтересам США. Він вже надіслав листа до спікерки Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі і попросив уникати дій, які б "розпалювали пристрасті". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Відомо, що за ухвалення резолюції проголосували 223 конгресмени, не підтримали її 205 осіб. Паралельно з цією резолюцією демократів республіканці представили і свою резолюцію, в якій офіційно засудили Трампа за спробу скасувати вибори. Але замість того, щоб оголосити імпічмент президенту і достроково усунути його від влади, республіканці, кажуть, що "хочуть формально відчитати його".

Важливо відзначити, що всі ці резолюції носять тільки рекомендаційний характер. Майк Пенс вже відмовився усувати Трампа від влади. Він нагадав, що зараз адміністрація президента США зосереджена на забезпеченні впорядкованої передачі влади команді нового американського лідера Джо Байдена. Тому закликав не гратися в "політичні ігри" під час цього серйозного процесу.

"Минулого тижня я не піддався тиску з метою застосувати владу, що виходить за рамки моїх конституційних повноважень, для визначення результату виборів, і тепер я не поступлюся зусиллям Палати представників з ведення політичних ігор в такий серйозний час життя нашої нації", - підкреслив Пенс.

Нагадаємо, президентський термін Трампа закінчується 20 січня, коли відбудеться інавгурація Джо Байдена, який переміг на виборах. Затвердження підсумків президентських виборів в США мало відбутися 6 січня, але засідання Конгресу довелося призупинити через заворушення, які влаштували в будівлі Капітолія прихильники Трампа. Вони штурмували будівлю і проникли в зал засідань сенату, а також кабінети високопоставлених осіб. Штурм Капітолію завершився жорсткою зачисткою заколотників. У зіткненнях протестуючих з поліцією постраждали кілька людей, загинули п'ятеро людей. У Вашингтоні екстрено була оголошена комендантська година, який триватиме до 20 січня, дня інавгурації Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікерка Палати представників Штатів Ненсі Пелосі назвала Трампа "служницею Путіна". Вона вважає, що людина, яка керує виконавчою владою, є ненормальним і небезпечним президентом Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?