У США пропонують НАТО розмістити в Україні свої війська
Категорія
Політика
Дата публікації

У США пропонують НАТО розмістити в Україні свої війська

У США пропонують НАТО розмістити в Україні свої війська
Джерело:  online.ua

Відомий американський політик та колишній радник президента США Джон Болтон озвучив свою пропозицію, як можна стримати очільника Кремля Володимира Путіна від нового вторгнення в Україну. Так, він рекомендує розмістити в нашій країні війська НАТО на ротаційній основі.

Джерело: "Радіо Свобода"

Болтон пропонує НАТО розмістити в Україні війська на ротаційній основі

На переконання американського політика, команда чинного президента Джо Байдена повинна надати Україні більше летальної зброї на тлі можливого російського загострення.

Нам потрібно переконатися, що ціна буде настільки високою, що Путін і його радники визнають це неприйнятним. Я думаю, що це спосіб стримати військові дії, які здаються такими неминучими, – підкреслив Джон Болтон.

Як стверджують американські журналісти, наразі керівництво Білого дому розглядає широкий перелік можливих санкцій у разі вторгнення РФ в Україну, зокрема може йтися про відключення РФ від платіжної системи SWIFT.

Окрім того, відомо, що члени Євросоюзу та Альянсу підтримали оцінку офіційного Вашингтону щодо того, що Росія може вторгнутися в Україну, після безпрецедентного обміну між США та союзниками розвідувальними даними.

За словами інсайдерів у Білому домі, Джо Байден також дасть зрозуміти Володимиру Путіну, що Штати не відкидають майбутнього членства України в НАТО, як того хотів очільник Кремля. Попри це Вашингтон не загрожуватиме прямою військовою відповіддю США на агресію РФ.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно член Комітету із закордонних справ, сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі висловив побоювання, що Україна "може стати новим Афганістаном" для Росії, якщо нова агресія РФ проти України все-таки відбудеться. Окрім того, сенаторка-республіканка Джоні Ернст почала вимагати у президента США бути "дуже чітким та дуже сильним" під час переговорів з російським диктатором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?