У США судитимуть членів мережі, яка незаконно працювала на РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У США судитимуть членів мережі, яка незаконно працювала на РФ

У США судитимуть членів мережі, яка незаконно працювала на РФ
Джерело:  online.ua

Федеральний суд Брукліна в Нью-Йорку висунув звинувачення 5 росіянам та 2 американцям, яких звинувачують у змові з метою незаконного отримання технологій і зброї для російського оборонпрому.

Джерело: "ЄП"

Членів мережі, яка незаконно постачала РФ зброю, судитимуть у США

Варто зазначити, що серед обвинувачених є співробітник ФСБ РФ. Він та його поплічники незаконно придбали та експортували електронні компоненти. За попередніми даними, деякі з яких можуть бути використані у розробці ядерної та гіперзвукової зброї, квантових обчислень та інших військових технологій.

Окрім того, наголошується, що обвинувачені були пов'язані з московськими компаніями "Сернія Інжиніринг" та "Сертал", які працюють під керівництвом російських спецслужб для закупівлі передової електроніки та обладнання для російського військово-промислового комплексу та науково-дослідницького сектору.

Один із обвинувачених – 57-річний житель Москви Алєксєй Іпполітов – отримував запит на електроніку й передавав їх спільникам – співробітникам "Серталу" 44-річному Євгенію Грініну і 41-річній Світлані Скворцовій, які забезпечували фінансування й маршрути доправлення, - йдеться в повідомленні.

Також журналістам вдалося дізнатися про те, щ ще один учасник схеми – 52-річний Борис Лівшиць – був відповідальним за придбання товарів в американських компаніях. У цьому питанні він співпрацював із іншими учасниками схеми – громадянами США Алєксєєм Брейманом і Вадимом Єрмоленком, а також агентом ФСБ Вадимом Конощенком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?