У США відбулося найбільше після кризи 2008 року банкрутство банку — New York Times
Категорія
Економіка
Дата публікації

У США відбулося найбільше після кризи 2008 року банкрутство банку — New York Times

У США відбулося найбільше після кризи 2008 року банкрутство банку — New York Times
Джерело:  online.ua

Silicon Valley Bank, який спеціалізується на наданні кредитів стартапам, оголосив про своє банкрутство, ставши найбільшим банком, що зіткнувся з цією проблемою після фінансової кризи 2008 року.

Джерело: Reuters

Банкрутство банку Silicon Valley у США стало найбільшим крахом після кризи 2008 року

У п'ятницю, 10 березня, банківські регулятори Каліфорнії закрили Silicon Valley Bank і доручили Федеральній корпорації страхування депозитів (FDIC) керувати його активами з подальшим продажем.

За даними кінця минулого року, кредитор посідав 16-те місце у рейтингу найбільших банків у США з активами близько 209 мільярдів доларів. Крах банку, який спеціалізується на фінансуванні технологічних стартапів, стався несподівано. Однак, можливо, вирішальним фактором стало агресивне підвищення процентних ставок Федеральної резервної системи минулого року, яке погіршило фінансові умови у сфері стартапів, де банк був великим учасником.

Банк зіткнувся з проблемою депозитів, що зникають, тому він намагався залучити капітал. Однак ці зусилля призвели до того, що банк втратив 1,8 млрд доларів на казначейських облігаціях, які були оцінені нижче через підвищення ставок ФРС.

З моменту банкрутства Washington Mutual у 2008 році, крах Silicon Valley Bank став найбільшим випадком у галузі банківського сектора. Криза 2008 року стала головною причиною гальмування економіки на багато років, і ця подія стала типовим прикладом, який призвів до посилення правил у США та за її межами.

З того часу було введено суворіші вимоги до капіталу для банків США з боку регулюючих органів, які спрямовані на те, щоб запобігти можливим наслідкам краху окремих банків для фінансової системи та економіки в цілому.

Перспективи Silicon Valley Bank

FDIC повідомила, що головний офіс і всі філії Silicon Valley Bank будуть відкриті знову 13 березня, а всі вкладники, застраховані за програмою страхування депозитів, отримають доступ до своїх застрахованих депозитів не пізніше ніж вранці понеділка.

Однак, згідно з інформацією, наданою FDIC, на кінець 2022 року 89% депозитів Silicon Valley Bank на суму 175 млрд доларів не були застраховані, і їхнє майбутнє поки неясно.
За даними джерел, FDIC зараз шукає інший банк, готовий до злиття з Silicon Valley Bank у вихідні дні, сподіваючись завершити таке злиття до понеділка і захистити незабезпечені депозити.


Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?