У США відновили смертну кару
Категорія
Світ
Дата публікації

У США відновили смертну кару

У США відновили смертну кару
Джерело:  online.ua

Федеральна влада США після перерви майже в 20 років вирішила відновити виконання смертних вироків. Варто зазначити, що американський генпрокурор Вільям Бар уже доручив Федеральному бюро в'язниць скласти графік кари для 5 ув'язнених-смертників, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

В Міністерстві юстиції США кажуть, що з 9 грудня 2019 року планується стратити п'ятьох ув'язнених у в'язниці Терре-Хот в Індіані.

"Йдеться про найбільш жорстоких злочинців, всі вони були засуджені за вбивства, в тому числі дітей. Всі засуджені очікують страти більш 15 років. Для виконання смертних вироків буде застосована смертельна доза психотропного препарату пентобарбітал.Мораторій на страту на федеральному рівні був неформальним, Мін'юст США перевіряв процедуру застосування смертельної ін'єкції. Однак за цей час найвища міра покарання здійснювалася окремо в деяких штатах. В даний час в США засуджено до страти понад 2600 осіб", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що в деяких штатах, наприклад Нью-Йорку, кара заборонена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин віддав наказ стратити п’ятьох чиновників, оскільки він вважав їх винними у провалі другого саміту з очільником Білого дому Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?