У США відреагували на удари ЗСУ по Чонгарському та Генічеському мостах
Категорія
Україна
Дата публікації

У США відреагували на удари ЗСУ по Чонгарському та Генічеському мостах

У США відреагували на удари ЗСУ по Чонгарському та Генічеському мостах
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, удари Збройних сил України по мостах на окупованій території є "частиною української кампанії з перекриття" з метою старту вирішальних контрнаступальних операцій.

Джерело:  ISW

Удари ЗСУ по Чонгарському та Генічеському мостах: що кажуть аналітики

Експерти Інституту вивчення війни звертають увагу на те, що наші воїни потужно вдарили по двох ключових автомобільних мостах уздовж критично важливих російських наземних ліній зв'язку, що з'єднують окупований Крим і окуповану Херсонську область.

Після цього армія РФ були вимушена перенаправити дорожній рух з коротших східних маршрутів на довші західні шляхи.

За словами російських окупантів, бійці ЗСУ використовували крилаті ракети Storm Shadow для нанесення обох ударів, хоча американські аналітики не бачать жодних доказів того, що російські сили перехопили крилаті ракети Storm Shadow.

Яка головна ціль ЗСУ

Як вважають іноземні експерти, удари українських воїнів по мостах на критично важливих російських напрямках є частиною української кампанії з перекриття, яка має на меті створення умов для майбутніх вирішальних контрнаступальних операцій.

Окрім того, зазначається, що бійці ЗСУ продовжували контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту протягом минулої доби.

Українська протиповітряна оборона знищила 3 500 повітряних цілей з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Глава держави Володимир Зеленський повідомив 6 серпня, що українська протиповітряна оборона перехопила і знищила понад 2 000 російських безпілотних літальних апаратів (типи не вказані) і що українські пілоти здійснили понад 14 000 вильотів з 24 лютого 2022 року.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?