У США визначились із термінами військової підтримки України
Категорія
Політика
Дата публікації

У США визначились із термінами військової підтримки України

У США визначились із термінами військової підтримки України
Джерело:  online.ua

За словами першої заступниці помічника міністра оборони США Тресси Штеффен Гюєнової, Вашингтон надаватиме підтримку Україні доти, доки злочинна армія РФ не виведе військових з окупованих територій.

Джерело: конференція ОБСЄ з питань безпеки

США підтримуватимуть Україну до перемоги над армією РФ 

Гюєнова підкреслила, що Кремль у будь-який момент може припинити злочинну війну проти України.

Росія може припинити цю війну в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши атаки на міста і народ України. Поки Росія цього не зробить, США, наші союзники і партнери будуть залишатися єдиними з Україною і так довго, скільки буде потрібно, - зазначила представниця США.

Вона підкреслила, що окрім США Україні допомагають ще 50 країн а Вашингтон вже виділив на військову підтримку Києва понад 40 мільярдів доларів.

При цьому представниця Міноборони США вказала, що вторгнення Росії в Україну стало найбільшою з часів Другої світової війни кризою безпеки.

Москва продемонструвала неповагу до своїх міжнародних правових зобов'язань і зобов'язань в рамках ОБСЄ. Дії Росії є порушенням Гельсінського Заключного акту і принципів, на яких була заснована наша організація, а також Статуту ООН і всього заснованого на правилах порядку, - наголосила Гюєнова. 

У США назвали конкретні цілі надання озброєнь Україні 

Під час засідання Радбезу ООН, ініційованого Росією через постачання західними країнами зброї Україні, заступник постійного представника США в ООН Роберт Вуд заявив, що ця зброя не продовжує конфлікт, відповідальність за який несе тільки Кремль, а дозволяє захистити мирних українців та запобігти подальшій жорстокості.

Сполучені Штати та понад 50 держав-членів відгукнулися на заклик України підтримати її захист від російської агресії. І ми будемо продовжувати це робити стільки, скільки знадобиться, - підкреслив Вуд.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?