У США визначилися з поставками летальної зброї Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У США визначилися з поставками летальної зброї Україні

У США визначилися з поставками летальної зброї Україні
Джерело:  online.ua

Вашингтон планує надавати військову допомогу Україні, в тому числі поставляти летальну зброю. В цьому запевнили кандидати на ключові пости в адміністрації обраного президента США Джо Байдена - кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен і кандидат на посаду міністра оборони Ллойд Остін. Під час виступу в Сенаті вони заявили, що адміністрація Байдена буде надавати військову допомогу Україні і вона буде залишатися одним з пріоритетних направленням, але за умови, якщо Україна продемонструє прогрес у боротьбі з корупцією і поліпшення якості управління. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Кандидат на посаду міністра оборони Ллойд Остін вважає, що поставки зброї в Україні повинні відбуватися не в більших обсягах, ніж було раніше. На його думку, на даний момент існує хороший баланс летальної і нелетальної допомоги, яка відповідає потребам України. Однак в майбутньому, якщо знадобиться, він обіцяє посилити допомогу.

"Зараз є хороший баланс летальної і нелетальної допомоги, що відповідає потребам України. Я буду рішуче підтримувати зусилля щодо забезпечення підготовки, надання техніки та консультативної підтримки, щоб зберегти територіальну цілісність України в умовах триваючої агресії з боку Росії", - заявив майбутній глава Пентагону.

У свою чергу майбутній держсекретар США Ентоні Блінкен звернув увагу на те, що крім зовнішньої загрози, в Україні спостерігаються серйозні внутрішні виклики.

"Якщо загрозою Україні ззовні є Росія, то її внутрішніми загрозами є корупція, відсутність інститутів, які можуть ефективно вести країну. І ми повинні допомогти українцям з цим також впоратися, тому що навіть якщо ми будемо успішно тримати Росію на відстані, загроза всередині триватиме, Києву буде дуже важко побудувати життєздатну демократію ", - підкреслив Блінкен.

Нагадаємо, за часів адміністрації Трампа України і США разом опинилися в гучному політичному скандалі. Під час переговорів з Володимиром Зеленським Трамп допустив необережні висловлювання про надання військової допомоги тільки за певних кроків Києва. Це було сприйнято як шантаж в умовах, коли підтримка була вже обговорена і погоджена. Українська влада розраховує, що при Байдена ситуація зміниться, а Київ і Вашингтон вийдуть на особливий рівень співпраці, в тому числі і у військовій сфері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп підписав указ про помилування в останній день свого президентства. Себе в список помилуваних він включати не став, хоча йому і загрожує імпічмент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?