У США вже є перший загиблий при Трампі солдат
Категорія
Світ
Дата публікації

У США вже є перший загиблий при Трампі солдат

У США вже є перший загиблий при Трампі солдат

Збройні сили США зазнали перших втрат за час президентства Дональда Трампа: в Ємені під час операції зі знищення бази терористів "Аль-Каїди" загинув морський піхотинець, ще троє отримали поранення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.
Загиблий військовий став першим американцем, загиблим за всю історію конфлікту в Ємені.
Варто відзначити, що атака на табір бойовиків "Аль-Каїди" в центральній частині Ємену стала першою операцією проти терористів, санкціонованою Трампом.
Читайте також: У США вираховують, чи виживе Путін в ядерній війні
Атака була проведена бійцями підрозділу SEAL Team 6 у безмісячну ніч, щоб в повній мірі використовувати переваги американських приладів нічного бачення.
В результаті були знищені 14 бойовиків, серед яких брат колишнього лідера єменських джихадистів Анвар аль-Аулякі.
Спочатку повідомлялося, що серед мирного населення жертв немає, але пізніше військові заявили, що перевіряють повідомлення про загибель жінок і дітей під час атаки.
За даними джерел американських журналістів, операція проти єменського крила "Аль-Каїди" обговорювалася кілька місяців, але адміністрація Обами не змогла вирішити, чи варто її санкціонувати, враховуючи ризик для спецназівців при операції в середині воюючої країни.

Читайте також: Трамп зробив гучну заяву на адресу американського ворога Путіна щодо Третьої світової

У свою чергу Трамп, який обіцяв боротися з радикальним ісламським тероризмом по всьому світу, санкціонував удар по бойовиках відразу після вступу на посаду.
Протягом декількох років Ємен перебуває в стані громадянської війни. Однією з воюючих сторін є бойове крило хоусітів - шиїтський рух "Ансар Аллах" і лояльна колишньому президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, інший - війська вигнаного ними сунітського президента Абд Раббо Мансура Хаді.
Також в країні активно діють кілька терористичних угруповань, у тому числі "Ісламська держава" і "Аль-Каїда на Аравійському півострові".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про скандал, який розгорнувся навколо американських спецназівців, обвинувачених у вбивстві не менше десяти мирних жителів під час операції в Ємені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?