У США заблокували нові санкції проти Росії: відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

У США заблокували нові санкції проти Росії: відома причина

У США заблокували нові санкції проти Росії: відома причина
Джерело:  online.ua

У США демократи зірвали голосування по новим санкціям проти Росії. Вони вимагають скасування шатдауну, який триває вже майже три тижні, після чого погодяться розглядати санкційні законопроекти, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За законопроект, передбачаючий введення нових санкцій проти Росії, Сирії та ірану, повинні були проголосувати ще напередодні. Представники демократів перед засіданням Сенату заявили, що не мають наміру розглядати документи, які не пов'язані з припиненням шатдауну. В результаті, за нові антиросійські санкції проголосували тільки 56 законодавців при необхідних 60.

Відзначимо, нові санкції США проти Росії планують ввести за допомогу сирійському уряду в сфері продажу нафтопродуктів або авіазапчастин, за нанесення авіаударів по мирному населенню і перешкоджання доставці гуманітарної допомоги. Передбачається, що санкції можуть бути припинені, якщо Москва, Дамаск і Тегеран припинять подібні дії. Виняток також може бути зроблено з гуманітарних міркувань.

Нагадаємо, шатдаун в США почався в кінці минулого року. Американські федеральні урядові відомства частково припинили роботу через відсутність фінансування, що пов'язано з неприйняттям бюджету США на 2019 рік. Причиною цього стала вимога Трампа виділити з бюджету 5,7 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Демократи відмовляються виділяти на це гроші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп виступив зі спеціальним зверненням з приводу будівництва стіни на кордоні США і Мексики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?