У США заявили про розкриття особи легендарного вбивці Зодіака
Категорія
Світ
Дата публікації

У США заявили про розкриття особи легендарного вбивці Зодіака

У США заявили про розкриття особи легендарного вбивці Зодіака
Джерело:  online.ua

Група експертів, яка складалася з 40 колишніх слідчих у Сполучених Штатах, заявила нещодавно про встановлення нібито особи легендарного та сумнозвісного масового вбивці Зодіака.

Джерело: CNN

За оприлюдненими даними, експертна група The Case Breakers скористалася новими фізичного й судово-медичними доказами, а також інформацією від свідків.

Група передала до суду письмові свідчення та уточнили, що особа, яку вони визначили як реального зодіака, померла 2018 року. Йдеться про американського громадянина Гері Френсіса Поста.

Водночас експерти вважають Зодіака причетним до вбивств, які було скоєно за сотні миль від його звичного регіону злочинів, але такі інциденти ніколи не було з ним пов’язано. В цілому його ім’я пов'язане з 5 доведеними вбивствами.

Одним з факторів, який допоміг колишнім слідчим ідентифікувати справжнього Зодіака став шрам на лобі. Його було зображено на офіційному поліційному орієнтуванні, а Пост мав своєю чергою схожу позначку на обличчі.

Утім, правоохоронні органи вказали, що фактично розслідування все ще продовжується на офіційному рівні. Також заяви The Case Breakers не було визнано на рівні Федерального бюро розслідувань.

Що відомо про Зодіака

Масовий убивця був активним наприкінці 1960-х та на початку 1970-х років на півночі Каліфорнії. Відомим він став не стільки завдяки злочинам, скільки через власні листи до поліції - настільки він почував себе безкарним і зухвалим.

Згідно з особистими повідомленнями особи, яка виставила себе як Зодіака, його руки причетні до 37 вбивств у Сполучених Штатах. Листи надходили упродовж кількох років.

Справжню персональну інформацію про себе злочинець нібито зашифрував, а пізніше листи до поліції було оприлюднено. З того часу вже десятиріччя правоохоронці та різноманітні неофіційні “слідчі” намагаються розколоти шифри та встановити особу вбивці.

Близько року тому група математичних експертів оголосила про дешифрування однієї з записок Зодіака, однак там не було вказано жодних персональних даних - лише твердження про те, як злочинець не боїться смерті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?