У Карпатах прогримів вибух: двоє людей загинули, п’ятеро отримали травми
Категорія
Події
Дата публікації

У Карпатах прогримів вибух: двоє людей загинули, п’ятеро отримали травми

У Карпатах прогримів вибух: двоє людей загинули, п’ятеро отримали травми
Джерело:  online.ua

Вчора ввечері, 15 вересня, в Карпатах на полонині Григорів стався вибух після розпалювання вогнища. За попередньою інформацією, вибухнув снаряд часів Першої світової війни, внаслідок чого двоє людей загинули, ще п’ятеро госпіталізовані до лікарні з травмами різного ступеню важкості та контузіями. 

Джерело: Нацполіція.

Правоохоронці зазначають, що на полонину Григорів, що на горі Кукол, на власних автомобілях приїхала на відпочинок група туристів з Івано-Франківської області. Загалом було 12 людей, з них двоє дітей віком 2 та 5 років.

На полонині туристи розмістили намети та почали розводити багаття. Невдовзі на тому місці, де знаходилося вогнище, пролунав вибух, внаслідок якого двоє туристів, які сиділи біля вогню, загинули на місці, ще п’ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Діти не постраждали.

Відомо, що на місці, яке обрали туристи для відпочинку, проходила Лінія Арпада. На місці трагедії виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, та уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни.

За вказаним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією "Умисне вбивство".

Лікарі розповіли про стан постраждалих від вибуху

Чотирьох людей, які постраждали від вибуху, шпиталізували в Івано-Франківську обласну лікарню. Одну жінку лікарі оперують, інші пацієнти перебувають у шоковому стані через вибухові травми. Стан постраждалих - середньої важкості.

“У них вибухові травми різного генезу. Одна з них має перелом, здається, плечової кістки, а в інших ідуть просто численні вибухові травми на тілі. Стан пацієнтів – середньої важкості, але поки шоковий, здійснюємо протишокову терапію”, – розповів журналістам медичний директор медзакладу Андрій Яворський.

Читайте також:

  • У Дніпрі посеред вулиці вибухнуло авто — поліція розслідує як теракт.

  • У Росії стався потужний вибух в житловому будинку, двоє людей загинули.

  • На Київщині прогримів вибух на заводі, відомо про п'ятьох постраждалих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?