У США змінили правила отримання грін-карт
Категорія
Світ
Дата публікації

У США змінили правила отримання грін-карт

У США змінили правила отримання грін-карт
Джерело:  Голос Америки

Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила указ, який передбачає посилення вимог для отримання грін-карти (документа, що дає право постійно проживати в Сполучених штатах). Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Голос Америки », про це вчора на брифінгу у Білому домі заявив в.о. директора Служби з питань громадянства та імміграції при Міністерстві внутрішньої безпеки США Кен Кучинеллі.

У розпорядженні американського президента йдеться, що іммігранти повинні фінансово забезпечувати своє проживання у США. Це зменшує шанси отримати право на проживання в Сполучених Штатах вихідцям з країн з невисокими доходами.

Згідно умов, які містяться у новому розпорядженні Трампа, міграційні служби зможуть відмовляти заявникам, якщо вони отримували фінансову допомогу від держави або можуть претендувати на неї у в майбутньому. У зоні ризику відмови на отримання грін-карт опиняться малозабезпечені сім’ї та люди з неповною освітою, адже вони, за оцінками уряду, з високою ймовірністю зможуть претендувати на допомогу держави.

Нові правила стосуються не тільки іноземців, які виграли грін-карту, проживаючи у своїй рідній країні, але й тих, хто вже знаходиться на території США на легальних підставах (робоча віза і т.д.)

Консервативні політики у Вашингтоні вже привітали рішення Білого дому як таке, що «обмежить імміграцію лише самодостатніми іноземцями, які не виснаживатимуть національні ресурси».

Нові правила вступлять в силу через 60 днів після їх появи в Федеральному реєстрі у вівторок, 13 серпня.

Нагадаємо, що вчора у США опублікували перші президентські рейтинги на виборах 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?