У США зробили кілька гучних заяв про війну з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

У США зробили кілька гучних заяв про війну з Росією

У США зробили кілька гучних заяв про війну з Росією
Джерело:  Голос Америки

Експерти і чиновники в сфері національної безпеки США назвали Росію головною прямою загрозою для Сполучених Штатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.
Зокрема, невизначеність майбутньої міжнародної політики обраного президента США Дональда Трампа щодо Росії була головною темою дискусії на Національному форумі оборони, який в 4 і 5 грудня проводить президентська бібліотека імені Рональда Рейгана в Каліфорнії.
"За останні кілька років ми бачимо, що вони модернізували низку систем, які представляють пряму загрозу для США та наших союзників. Це включає звичайні та ядерні сили далекого радіусу дії. А також повний спектр можливостей у кібер та радіо електронній сферах та на морі. Я думаю, що їх зусилля з модернізації повинні розглядатися в контексті їх дій в Україні, в Криму та Сирії", - сказав глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд.

Читайте також: Глава Пентагону виступив з різкою заявою на адресу Росії
Міністр військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс вважає, що Росія демонструє наміри агресії, і це треба сприймати всерйоз.
«Я вважаю, Росія є загрозою №1 для США. Через ядерний потенціал Росія становить реальну небезпеку для нас. Їхні дії протягом останніх років демонструють намір, і це непокоїть США, і мене як громадянку цієї країни. Три роки тому, коли я стала міністром Військово-повітряних сил, ми ще активно співпрацювали з Росією. Але вже два з половиною роки тому, Росія вторглася в Крим, і все помінялося», - сказала вона.
Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Збройні Сили США - найсильніші на планеті, але треба бути готовим до всього.
«Сьогодні ми маємо найпотужнішу армію, яка коли-небудь існувала на планеті. Зараз немає нікого, хто б був сильнішим, боєздатнішим, досвідченішим, чи більш інноваційним. Але це не гарантовано завтра. У 21 столітті ми мусимо підтримувати свій статус знову і знову», відмітив він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін назвав переможця президентських виборів в США Дональда Трампа "розумною людиною", що викликало жарти користувачів мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?