У столиці Ємену через спалах холери ввели надзвичайний стан
Категорія
Світ
Дата публікації

У столиці Ємену через спалах холери ввели надзвичайний стан

У столиці Ємену через спалах холери ввели надзвичайний стан
Джерело:  Reuters

У столиці Ємену Сані, яку контролюють повстанці-хусити, через спалах холери оголосили надзвичайний стан.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Reuters.

Міністерство охорони здоров'я Ємену закликало міжнародні гуманітарні організації надати країні допомогу в боротьбі з епідемією, бо система охорони здоров'я країни сильно постраждала від військових дій і не може впоратися з епідемією.

В ООН заявили, що за останній час від холери в Ємені загинула 51 особа. Міжнародний комітет Червоного Хреста в свою чергу передає, що станом на 14 травня число загиблих склало 115 осіб. Кількість заражених становить від 2,7 тис. до 8,5 тис. осіб.

Нагадаємо, це вже другий за рік спалах холери в охопленій голодом найбіднішій арабській країні, де з вересня 2014 року триває конфлікт. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує коаліція на чолі зі Саудівською Аравією. У країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку жовтня минулого року на території Гаїті після урагану "Метью" почалася епідемія холери, в результаті чого загинули багато людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?