У столиці Казахстану запровадили надзвичайний стан
Категорія
Світ
Дата публікації

У столиці Казахстану запровадили надзвичайний стан

У столиці Казахстану запровадили надзвичайний стан
Джерело:  online.ua

У столиці Казахстану, місті Нур-Султан, ввели режим надзвичайного стану, який буде діяти з 5 до 19 січня.

Джерело: Указ президента Казахстану

Надзвичайний стан у Нур-Султані

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав відповідний указ вже сьогодні. Відповідно до нього, з 16.00 години 5 січня у столиці буде діяти надзвичайний стан.

В указі зазначено, що буде введено комендантську годину з 23.00 до 7.00 години ранку.

Влада також вирішила ввести на період дії надзвичайного стану заходи та тимчасові обмеження:

1) посилити охорону громадського порядку, охорону особливо важливих державних та стратегічних об'єктів, а також об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та функціонування транспорту;

2) встановити обмеження на свободу пересування, у тому числі транспортних засобів, у місті Нур-Султані;

3) забезпечити перевірку документів, що засвідчують особу фізичних осіб, особистий огляд, огляд речей, що перебувають при них, транспортних засобів;

4) обмежити в'їзд у місто Нур-Султан, а також виїзд із нього;

5) заборонити організацію та проведення мирних зборів, видовищних, спортивних та інших масових заходів;

6) заборонити страйки та інші способи зупинення або припинення діяльності юридичних осіб;

7) заборонити продаж зброї, боєприпасів, вибухових речовин, спеціальних засобів, отруйних речовин, встановити особливий режим обігу лікарських, наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, етилового спирту, алкогольної продукції;

8) забезпечити тимчасове вилучення у фізичних осіб зброї та боєприпасів, отруйних речовин, а в юридичних осіб тимчасове вилучення, поряд зі зброєю, боєприпасами та отруйними речовинами, а також бойової та навчальної військової техніки, вибухових та радіоактивних речовин.

Перед цим, надзвичайний стан було запроваджено в трьох інших регіонах Казахстану: в Мангістауській та Алматинській області, а також в місті Алмати.

Українців закликають утриматися від подорожей в Казахстан

Посольство України в Казахстані просить утриматися від прибуття до Казахстану, а громадянам, які знаходяться на території Казахстану утриматися від відвідання місць масового скупчення людей на період надзвичайного стану в країні.

Нагадаємо, що протести в Казахстані розпочалися 2 січня через підвищення цін на газ. Вчора відбулися перші сутички з поліцією. А сьогодні уряд Казахстану відправили у відставку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?