У столиці Киргизстану оголосили надзвичайний стан. Президент доручив ввести війська
Категорія
Світ
Дата публікації

У столиці Киргизстану оголосили надзвичайний стан. Президент доручив ввести війська

У столиці Киргизстану оголосили надзвичайний стан. Президент доручив ввести війська
Джерело:  online.ua

Згідно з указом президенту Киргизстану Сооронбая Жеенбекова, у столиці країни Бішкеку вводять надзвичайний стан. На тлі масштабних протестів, спалахнувших після парламентських виборів, у місто вводять військові підрозділи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентський сайт.

За офіційним оголошенням, режим НС стане чинним о 20:00 п'ятниці, 9 жовтня, за місцевим часом.

"Ввести надзвичайний стан на території міста Бішкек Киргизької Республіки на період з 20:00 години 9 жовтня 2020 року до 08:00 години 21 жовтня 2020 року", - говориться у заяві Жеенбекова.

Указ президента вказує, що на території Бішкека можуть вводити комендантську годину, особливий режим в'їзду та виїзду, контроль ЗМІ та особливі правила використання зв'язку, обмежувати рух транспорту. Також влада матиме повноваження для повної заборони масових заходів, окремі особи можуть отримати заборону на вихід з дому.

Жеенбеков звернувся до генштабу ЗС Киргизстану із дорученням ввести у столицю "військові формування з військовою технікою для організації блок-постів, запобігання збройним зіткненням, забезпечення охорони правопорядку та захисту мирного населення".

Таким чином влада намагається стабілізувати суспільно-політичну ситуацію та відновити порядок у Бішкеку.

6 жовтня стало відомо, що учасники протестів машиною протаранили ворота біля парламенту у столиці та увірвались до будівлі. За попередніми даними, до протестів приєдналися 3-5 тисячі осіб. Попри посилену охорону адміністративних об’єктів та використання водометів та гумових куль силовиками, мітингарям все ж таки змогли проникнути до будівлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 жовтня президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков неочікувано для всіх підписав указ про відставку прем’єр-міністра країни. Також він вирішив розпустити увесь склад уряду. Розпорядження стає чинним зі згаданого дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?