У Сумській області евакуюють жителів 5-кілометрової зони поблизу РФ — ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

У Сумській області евакуюють жителів 5-кілометрової зони поблизу РФ — ОВА

У Сумській області евакуюють жителів 5-кілометрової зони поблизу РФ — ОВА
Джерело:  online.ua

Рада оборони Сумської області прийняла рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації з 5-кілометрової зони поблизу РФ.

Джерело: Сумська ОВА

На Сумщині евакуюють людей

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх за підсумками Ради оборони Сумщини заявив, що евакуація жителів 5-кілометрової зони поблизу РФ є необхідністю.

Евакуація буде проводитися з населених пунктів області, що знаходяться у п’ятикілометровій прикордонній зоні.

Постійні артилерійські обстріли прикордонних громад, інтенсивність яких останнім часом суттєво збільшилась, руйнують інфраструктуру, об’єкти забезпечення життєдіяльності, приватні домівки. А головне – гинуть наші люди, - зазначили в ОВА.

В ОВА підкреслили, що з січня по липень 2023 року від ворожих обстрілів у прикордонних громадах області загинуло 35 цивільних осіб, а за останній місяць – 17 людей, з яких 1 дитина.

У повідомленні адміністрації йдеться, що люди перебувають тижнями й місяцями без світла через обстріли, часто не працюють магазини, школи, лікарні.

В умовах постійних обстрілів майже неможливо відновити зруйновані об’єкти. Ворог діє підступно і зухвало – він навмисно обстрілює навіть ремонтні бригади – нещодавно загинули працівники «Сумиобленерго», які виїхали на ремонт пошкодженої лінії електропередач.

Також там повідомили, що російські ДРГ вбили лісників у Свеській громаді та жителів Шалигинської громади.

Коли розпочнеться евакуація

Наразі облаcна військова адміністрація готує розпорядження щодо евакуації людей із п’ятикілометрової зони від кордону України.

Плани, маршрути евакуації, алгоритми дій і взаємодії усіх служб, в першу чергу, місцевих органів влади та військових, відпрацьовані.

Евакуація буде проводитись з відповідним прикриттям військових ЗСУ, аби не дати ворогу жодного шансу здійснити провокацію і наразити наших жителів на небезпеку. Евакуація розпочнеться тільки після того, як кожній родині, кожному жителю прикордоння буде роз’яснено їхні права, забезпечені необхідні засоби і ресурси, а також після того, як кожна родина у прикордонних населених пунктах буде готова до переміщення.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?