Армія РФ обстріляла евакуаційний човен на Херсонщині — є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла евакуаційний човен на Херсонщині — є загиблі

Армія РФ обстріляла евакуаційний човен на Херсонщині — є загиблі
Джерело:  online.ua

11 червня російські загарбники цинічно обстріляли човен з цивільними, які намагалися евакуюватися з лівого берега Херсонської області. Згідно з останніми даними, загинули 3 людини.

Джерело: Олександр Прокудін

3 людини загинули після обстрілу росіянами евакуаційного човна на Херсонщині

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін нагадує про те, що російські окупанти не організували евакуації підтопленого лівобережжя після власного теракту на Каховській ГЕС,.

Саме тому місцеві мешканці, які перебували в окупації, були вимушені евакуйовуватися самостійно.

Декілька людей з лівобережжя вирішили на човні евакуюватися на підконтрольну Україні територію.

Проте солдати РФ одразу відкрили вогонь по українцях, які намагалися врятуватися - наразі відомо про щонайменше трьох загиблих.

За словами Прокудіна, окупанти вбили 74-річного дідуся, який закрив своїм тілом жінку – окупанти розстріляли його у спину. Врятувати його життя не вдалося.

Крім того, 9 людей зазнали поранень, зараз їм надають відповідну допомогу.

Експерт попередив, що Путін не зупиниться на знищенні Каховської ГЕС

 Як вважає експерт з міжнародних енергетичних та безпекових відносин та президент глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар, підрив росіянами Каховської ГЕС — це лише початок у запланованому Кремлем алгоритмі терактів та масштабних злочинів.

Йде певний алгоритм, в кінці якого проєкція загрози ядерного інциденту на Запорізькій АЕС, оскільки вона бере воду для систем охолодження реакторів саме з Каховського водосховища.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?