У світі екстрено відреагували на запуск балістичних ракет КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

У світі екстрено відреагували на запуск балістичних ракет КНДР

У світі екстрено відреагували на запуск балістичних ракет КНДР
Джерело:  online.ua

Північна Корея  провела запуск двох балістичних ракет в Японське море, в зв'язку з цим Південна Корея скликає екстрену нараду Ради національної безпеки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Ренхап.


"Північна Корея провела сьогодні пуски двох ракет класу "Мусудан", це вже шість таких пусків. У зв'язку з безперервними пусками ракет Північної Кореї, сьогодні в першій половині дня в секретаріаті з питань державної безпеки планується провести нараду постійного комітету РНБ", - заявив представник президентської адміністрації Південної Кореї Чон Ен Гук.


У той же час в Міноборони Японії вважають, що КНДР може здійснити нові провокації в районі 25 червня, коли коли відзначатиметься чергова річниця початку Корейської війни. Про це заявив міністр оборони Японії Ген Накатані.


"Північна Корея покращує свої ракетні технології. Не виключено, що вона зробить нові провокації у зв'язку з майбутньою 25 червня річницею початку Корейської війни. Ми стежимо за цим з великою стурбованістю", - сказав він.


При цьому США планують винести питання про нові ракетні запуски в КНДР на розгляд Ради Безпеки ООН. Про це повідомив начальник прес-служби Держдепартаменту Джон Кірбі.


"Ми маємо намір викласти свою стурбованість у ООН, щоб зміцнити міжнародну рішучість залучити КНДР до відповідальності за ці провокаційні дії", - заявив Кірбі.


Вранці 22 червня КНДР провела випробування першої ракети на околиці міста Вонсан на березі Японського моря, імовірно з дальністю до 4 тисячі кілометрів.


Але пролетівши 150-160 кілометрів, ракета вибухнула в повітрі, уламки впали біля східного узбережжя Північної Кореї. Незабаром з'явилися повідомлення про другий пуск балістичної ракети.


Як повідомляв ONLINE.UA, в зв'язку з випробуваннями ядерної зброї проти КНДР ввели санкції, і Кім Чен Ин закликав жителів Північної Кореї бути готовими до голоду.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?