У ТКГ повідомили про реальний прорив в переговорах по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ повідомили про реальний прорив в переговорах по Донбасу

У ТКГ повідомили про реальний прорив в переговорах по Донбасу
Джерело:  online.ua

У переговорах з Росією по Донбасу намітився прогрес в двох питаннях. Росія нарешті погодилася обговорювати тему допуску інспекторів МАГАТЕ на ядерні об'єкти в ОРДЛО і проведення моніторингу екологічної ситуації фахівцями під егідою ОБСЄ. Домовленості щодо цих питань можуть досягти вже 26 серпня, на наступному засіданні ТКГ.

Джерело: ДОМ

Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович розповів, що переговори з окупантами в окремих питаннях зрушили з мертвої точки. За його словами, спочатку представники Кремля навідріз відмовлялися говорити про інспекторів МАГАТЕ і екологічний моніторинг ОБСЄ - відправляли за "дозволом" до так званих "ЛНР" і "ДНР". Він уточнив, що представники МАГАТЕ обурювалися, чому Україна повинна у когось просити дозвіл для інспекції своїх об'єктів на своїй території.

"Спочатку справи стояли так. "Дайте доступ інспекторам МАГАТЕ, щоб вони могли провести інспекцію". Росіяни у відповідь - розмовляйте безпосередньо з так званими "ЛНР" і "ДНР ". МАГАТЕ їм каже: "Не розуміємо ситуацію, коли Україна повинна розмовляти з Україною. Давайте якось рухайтеся". І дивним чином вони вступили в конструктивні переговори. Подивимося, що буде", - розповів про перспективи наступного засідання ТКГ Арестович.

Переговори по Донбасу - на що розраховує Київ

За словами Арестовича, 26 серпня, на наступному засіданні ТКГ, можуть вирішитися два питання - візит інспекторів МАГАТЕ на ядерні об'єкти в Луганську і Донецьку, а також допуск міжнародних спостерігачів для моніторингу екологічної ситуації на окупованих територіях.

Також на порядку денному - гуманітарний блок, соціально-економічний, питання безпеки, політичне питання, відкриття КПВВ, одночасне звільнення утримуваних осіб, просування по політичному треку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?