У Байдена висунули Путіну безапеляційний ультиматум по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена висунули Путіну безапеляційний ультиматум по Донбасу

У Байдена висунули Путіну безапеляційний ультиматум по Донбасу
Джерело:  online.ua

Завершити війну на Донбасі повинна Росія, яка на весь світ брехливо заявляє про наміри мирного врегулювання конфлікту, а тим часом тільки посилює обстріли в зоні ООС. Безапеляційний ультиматум команді російського президента Володимира Путіна висунула тимчасова повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради організації.

Джерело: Укрінформ

Острієн підкреслила, що мирні засоби для завершення війни, про які постійно говорить Кремль, полягають саме у виконанні Росією своїх зобов'язань і припинення агресії проти України. Американська дипломатка наголосила на тому, що останніми тижнями російські військові на Донбасі, що фінансуються і контролюються Кремлем , підсилюють обстріли по позиціях українських військових.

"Це - не мирні засоби. Як держава, яка заявляє про свої наміри щодо врегулювання цього конфлікту мирними засобами, може продовжувати розпалювати конфлікт, озброюючи, навчаючи, керуючи силами на сході України і воюючи з ними поруч. Я згодна з заявою мого шановного російського колеги на минулому тижні про те, що єдиний спосіб врегулювати цей конфлікт - мирними засобами. Але такі засоби повинні передбачати виконання Кремлем своїх зобов'язань і припинення агресії ", - заявила Острієн.

Вона в черговий раз нагадала команді Путіна, що Росія - сторона конфлікту на Донбасі, і це визначають і Мінські угоди, і G7, і ОБСЄ в цілому. Острієн вимагає, щоб Кремль нарешті припинив спроби видати себе на нейтрального посередника в розпочатому їм конфлікті на сході України.

"Мінські домовленості, ОБСЄ в цілому і G7 визначають Росію як сторону цього конфлікту", - нагада Путіну Острієн.

ОБСЄ б'є на сполох через ситуацію на Донбасі

В ОБСЄ ще кілька днів тому констатували, що режим перемир'я на Донбасі остаточно зірвано. За останні кілька днів спостерігачі зафіксували на Донбасі кілька тисяч порушень режиму припинення вогню.

"Ми стурбовані з приводу останніх звітів СММ, що зафіксувала 3600 порушень режиму припинення вогню, включаючи 427 вибухів. Також в звіті ОБСЄ згадувалося про обстріл двох БПЛА з боку очолюваних Росією сил. Це - не мирні засоби", - охарактеризувала ситуацію на Донбасі Острієн.

Важливо відзначити, що за час так званого режиму тиші, який на Донбасі триває з 27 липня 2020 року, в результаті обстрілу бойовиків загинули 45 українських військовослужбовців, ще 150 отримали поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?