У Зеленського уточнили, кого вважають реальним винуватцем вогню на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського уточнили, кого вважають реальним винуватцем вогню на Донбасі

У Зеленського уточнили, кого вважають реальним винуватцем вогню на Донбасі
Джерело:  online.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського звернули увагу на окупований статус окремих районів Донеччини та Луганщини, тож обстріли та систематичні порушення режиму припинення вогню - це провина російського агресора.

Джерело: Укрінформ

За словами радника керівника адміністрації Михайла Подоляка, українська позиція полягає в найскорішому та всеосяжному припиненні вогню.

“Рух до чесного та тривалого миру повинен початися саме з цього кроку. Російська сторона має повний контроль над окупованою територією Донецької та Луганської областей та над усіма збройними формуваннями, які там знаходяться. Тож, саме російська сторона має нести і відповідальність за виконання домовленостей про припинення вогню”, - пояснив посадовець.

Він додав, дотримання режиму припинення вогню торік і цьогоріч не можна назвати абсолютним через провокації з боку ворога. Утім, так зване перемир’я все ж таки вплинуло на бойові дії.

Це дозволило показати українському населенню по обидва боки від фронту - мир можливий, а нормальне життя може повернутися в регіон виключно дипломатичними зусиллями.

“Зрозуміло, що в реальному житті не буває ідеальних історій. Тим не менш, саме завдяки режиму тиші, запровадженому в минулому році в тому числі і перш за все завдяки наполегливій праці Президента, вдалося врятувати десятки життів українських військових та цивільних. За час тиші кількість обстрілів зменшилась вп'ятеро, а бойові втрати серед військових скоротилися в 10 разів”, - уточнив радник Андрія Єрмака.

Одночасно з цим він звернув увагу на роботу з організації зустрічі лідерів “нормандського формату,” яка все ще триває станом на липень 2021 року.

“Очевидно, що така зустріч буде змістовною, тож її проведення може дати прогрес для досягнення миру на сході України”, - резюмував Подоляк.

В ОП неодноразово вже упродовж стійкого періоду наголошують на необхідності контакту з приводу війни на найвищому рівні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?