Зеленський висунув претензії Росії через ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський висунув претензії Росії через ситуацію на Донбасі

Зеленський висунув претензії Росії через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив, що українська сторона до нових переговорів щодо ситуації на Донбасі для завершення тривалої війни, однак готовність однієї сторони нічого не дала.

Джерело: форум Україна 30

За словами державного лідера, він особисто готовий до нових перемовин, але без участі Росії конфлікт завершити неможливо. Війна на сході - це не питання внутрішньої децентралізації, це питання загальнонаціонального рівня.

Зокрема, не можна самостійно вирішити питання повернення окупованих районів, зменшення обстрілів українських позицій і населених пунктів, обміну полонених, а також подальшої безпеки людей.

“Не треба перекидати м'яч, ми всі розуміємо, що все залежить від них. Ми просуваємося не швидко, але як тільки можливо”, - наголосив Зеленський.

Ситуація на Донбасі

Останнього часу в зоні бойових дій на сході України почастішали порушення режиму припинення вогню. 26 липня на Донбасі бойовики вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників - одразу семеро військовослужбовців отримали поранення.

В Офісі президента ще раніше наголосили, що українська позиція полягає в повному припиненні вогню в зоні бойових дій.

“Президент України неодноразово висловлював готовність зустрічатися заради цього і в нормандському форматі, і один на один із Путіним. Україна зі свого боку готова і прагне припинити обстріли раз і назавжди, але поки що не бачить аналогічного бажання у Росії”, - заявили на Банковій нещодавно.

США підтримує Україну

Американські дипломати на різних рівнях висувають претензії до Кремля за відсутність реального врегулювання ситуації на сході України. За словами тимчасово повіреної у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн, особисто Володимир Путін говорить про бажання діалогу з Києвом, однак не робить нічого для нього.

“Ми шкодуємо про передбачувану обіцянку пана Путіна про відкритий діалог, яка ще не продемонстрована в реальності”, - уточнила вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?