Розвідка попередила про нові агресивні заходи ворога на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка попередила про нові агресивні заходи ворога на Донбасі

Розвідка попередила про нові агресивні заходи ворога на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українська розвідка попередила про підготовку з боку окупаційного режиму на сході додаткових вогневих позицій безпосередньо на лінії зіткнення зі Збройними силами.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

За офіційними даними військового керівництва, одночасно з цим на передових позиціях противник утримує в значній концентрації різноманітне озброєння для подальших провокацій і порушень режиму припинення вогню.

“Російські окупаційні війська продовжують утримувати на передових позиціях значну кількість протитанкових ракетних комплексів з метою завдавання втрат особовому складу та руйнування фортифікаційного обладнання підрозділів Об’єднаних сил”, - говориться у заяві.

Головні зусилля російського агресора наразі спрямовані на саме додаткові вогневі позиції. Також передбачено відновлення наявних та встановлення нових мінно-вибухових загороджень, у тому числі з використанням протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв.

“Крім того, окупанти проводять інтенсивні заходи з відновлення й нарощування інженерно-фортифікаційного обладнання передових позицій та маскування їх елементів вздовж всієї лінії зіткнення”, - додали в розвідувальному управлінні.

Ситуація на Донбасі

Упродовж останнього року, під час якого був чинний режим припинення тиші, зареєстровано загибель 45 військовослужбовців від вогню ворога на Донеччині та Луганщині. Ще 150 були поранені під час обстрілів.

В цілому від початку війни навесні 2014 року загинули 2705 українських військовослужбовців. Зазнали разом з тим різних поранень 10280 бійців. У ЗСУ відзначили, що до такої статистики не належать трагічні випадки, пов’язані з підривами військовослужбовців на вибухових пристроях.

Останнього часу в зоні бойових дій на сході України почастішали порушення режиму припинення вогню. За словами речника президента Сергія Никифорова, режим тиші не є ідеальним, це розуміють на Банковій.

“Можна подивитися зведення за весну і початок літа минулого року, щоб зрозуміти, наскільки сильно впала інтенсивність обстрілів після запровадження перемир’я. Воно неідеальне і нас не влаштовує, але навіть таке воно дозволило вберегти життя і здоров’я багатьом українським військовим, а це найголовніше”, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?