У Зеленського відреагували на нові загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відреагували на нові загострення на Донбасі

У Зеленського відреагували на нові загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Останнього часу в зоні бойових дій на сході України почастішали порушення режиму припинення вогню, встановленого рік тому, однак в Офісі президента звернули увагу на його позитивну сторону.

Джерело: Укрінформ

За словами речника президента Сергія Никифорова, режим тиші не є ідеальним, це розуміють на Банковій. Водночас ці домовленості дали змогу зберегти життя багатьох військовослужбовців ЗСУ,

“Можна подивитися зведення за весну і початок літа минулого року, щоб зрозуміти, наскільки сильно впала інтенсивність обстрілів після запровадження перемир’я. Воно неідеальне і нас не влаштовує, але навіть таке воно дозволило вберегти життя і здоров’я багатьом українським військовим, а це найголовніше”, - наголосив представник Володимира Зеленського.

Він додав, українська влада має позицію, яка включає повне припинення вогню.

“Президент України неодноразово висловлював готовність зустрічатися заради цього і в нормандському форматі, і один на один із Путіним. Україна зі свого боку готова і прагне припинити обстріли раз і назавжди, але поки що не бачить аналогічного бажання у Росії”,- пояснив Никифоров.

Ситуація на Донбасі

За рік згаданого перемир’я на сході загинули 45 українських військовослужбовців. Інші 163 зазнали поранень, що підтвердила українська делегація на рівні тристоронньої контактної групи.

26 липня на Донбасі бойовики вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" із забороненого Мінськими угодами важкого артилерійського озброєння.

“В результаті обстрілу чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування. Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров’я одного військовослужбовця – важкий, одного – середнього ступеню важкості, п’ятьох — задовільний”, - резюмували у командуванні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?