Нове загострення на Донбасі — постраждали 7 бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Нове загострення на Донбасі — постраждали 7 бійців ЗСУ

Нове загострення на Донбасі — постраждали 7 бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

26 липня на Донбасі почалося нове загострення — згідно з останніми даними, проросійські сили вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" із забороненого Мінськими угодами важкого артилерійського озброєння.

Джерело: Фейсбук-сторінка штабу ООС

Путінські бойовики потужно обстріляли позиції ООС

"В результаті обстрілу чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування. Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров’я одного військовослужбовця – важкий, одного – середнього ступеню важкості, п’ятьох - задовільний", - йдеться в повідомленні.

Представники штабу ООС звертають увагу на те, що на обстріли проросійських бойовиків наші воїни миттєво відкрили вогонь у відповідь.

Окрім того, наголошується, що про нову атаку збройних формувань Російської Федерації штаб ООС поінформував представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

ОБСЄ попереджала про наміри бойовиків на Донбасі.

Варто зазначити, що раніше керівництво ОБСЄ попереджало офіційний Київ про те, що проросійські бойовики на Донбасі у житлових районах розміщують важку військову техніку. 
Як стверджували представники ОБСЄ, важке озброєння у житлових районах окупанти розташовують як на Донеччині, так і на Луганщині.

"Зокрема, у Донецькій області виявили зенітну установку типу ЗУ-23. Її зафіксував безпілотник ОБСЄ. Також на Донеччині зауважили: 5 броньованих ремонтно-евакуаційних машин (типу БРЕМ – 2 одиниці і БТС-4а – 3 одиниці); 2 бронетранспортери (МТ-ЛБ). На Луганщині поблизу Пахалівки зафіксували бронетранспортер (МТ-ЛБ) із зенітною установкою (ЗУ-23)", — йдеться в звіті.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?