Україна ввела нові правила виїзду з ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ввела нові правила виїзду з ОРДЛО

Україна ввела нові правила виїзду з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміну правил виїзду з ОРДЛО. Українцям, які проживають на окупованих територіях Донбасу, дозволили не перетинати КПВВ і виїжджати з ОРДЛО через Росію, за що раніше передбачалися штрафи.

Джерело: пресслужба ОПУ

Штрафи за виїзд з ОРДЛО через Росію скасовуються тимчасово - поки діє карантин і бойовики блокують роботу КПВВ. До сьогоднішнього дня за порушення правил виїзду і в'їзду на тимчасово окуповану територію України передбачався штраф від 1700 до 5100 грн, а за повторне порушення - до 8500 грн.

На яких підставах можна виїхати з ОРДЛО через Росію без штрафу

Законом передбачається, що до громадян України не будуть застосовуватися штрафи за виїзд або в'їзд в ОРДЛО через територію РФ, якщо такі порушення були вчинені в силу обставин гуманітарного характеру, визначені Кабінетом Міністрів:

  • повернення до місця проживання громадян України та членів їх сімей;

  • возз'єднання сім'ї;

  • важка хвороба, смерть близьких родичів;

  • необхідність забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення або проходження лікування при наявності важких або хронічних хвороб;

  • виїзд з тимчасово окупованої території України особи, яка має документи, що підтверджують право на постійне або тимчасове проживання в іншій державі;

  • перетин контрольного пункту в'їзду-виїзду дитиною, яка не досягла 16-річного віку, у супроводі одного з батьків (усиновлювачів) або інших законних представників для оформлення дитині документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України;

  • необхідність прийняття спадщини.

Які діють правила для перетину КПВВ

З 17 червня для тих, кто в'їжджає на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО через КПВВ рішенням уряду була скасована обов'язкова самоізоляція і обсервація, а також обов'язкова установка мобільного застосування "Вдома" і тестування на коронавірус. Нові правила будуть діяти, поки Україна буде встановлений "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

У той же час, обов'язковою умовою залишається перебування на КПВВ в захисній масці (респіраторі) і дотримання соціальної дистанції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?