ОБСЄ екстрено попередила про плани бойовиків на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ екстрено попередила про плани бойовиків на Донбасі

ОБСЄ екстрено попередила про плани бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ попереджають офіційний Київ про те, що проросійські бойовики на Донбасі у житлових районах розміщують важку військову техніку. Згідно з останніми даними, вдалося виявити зенітні установки та іншу заборонену на цих територіях зброю.

Джерело: звіт ОБСЄ

Бойовики розміщують важку техніку на Донбасі - що відбувається

За словами представників ОБСЄ, важке озброєння у житлових районах окупанти розташовують як на Донеччині, так і на Луганщині.

"Зокрема, у Донецькій області виявили зенітну установку типу ЗУ-23. Її зафіксував безпілотник ОБСЄ. Також на Донеччині зауважили: 5 броньованих ремонтно-евакуаційних машин (типу БРЕМ – 2 одиниці і БТС-4а – 3 одиниці); 2 бронетранспортери (МТ-ЛБ). На Луганщині поблизу Пахалівки зафіксували бронетранспортер (МТ-ЛБ) із зенітною установкою (ЗУ-23)", - йдеться в звіті.

Варто звернути увагу на те, що на Луганщині поблизу селища Сентянівка окупанти також розмістили два міномети "Сани" 120 калібру. Поблизу Донецька безпілотник ОБСЄ зафіксував самохідну гаубицю (2С3 "Акація", 152 міліметрів).

Що наразі відбувається на Донбасі

Згідно з останніми даними, протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил поранено двох бійців, зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню, з початку поточної доби – 3 порушення.

Як стверджують представники штабу ООС, поблизу Новозванівки проросійські сили вели вогонь з озброєння БМП-1, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Неподалік Кримського противник обстрілював українські позиції з автоматичних станкових гранатометів.

"Біля Нью-Йорка окупанти 4 рази відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, а також станкових протитанкових гранатометів. У напрямку Причепилівки збройні формування Російської Федерації тричі обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Неподалік Південного російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли зі станкових протитанкових гранатометів", - повідомляє штаб ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?