Конгрес США закликав Байдена негайно допомогти Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США закликав Байдена негайно допомогти Україні

Конгрес США закликав Байдена негайно допомогти Україні
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден повинен негайно розморозити військову допомогу Україні і поставити Києву летальну зброю для захисту від агресії Росії. Конгрес США закликає президента не чекати, коли російський президент Володимир Путін вирішить піти в наступ.

Джерело: пресслужба комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США

Ініціаторами звернення до Байдена виступили заступник голови комітету Палати представників у справах збройних сил Майк Роджерс від Аламаби і глави комітету із закордонних справ Майкл Мак-Кол від Техасу. Вони закликають владу не чекати, поки Кремль перейде ще які-небудь червоні лінії в Україні, перш ніж направити Києву додаткове озброєння.

"Сполученим Штатам не слід чекати, поки Кремль більше не перетне "територіальні червоні лінії" в Україні, перш ніж направити додаткову військову допомогу Києву. Замість цього адміністрація повинна негайно відправити летальну зброю, щоб стримати подальшу агресію Росії", - йдеться в заяві конгресменів.

Конгресмени нагадали, що Білий дім прийняв вже кілька рішень на користь Росії. Вони дорікнули Байдену за те, що той обирає умиротворення Кремля за рахунок України.

"Як свідчать попередні рішення про виведення двох американських військових кораблів з Чорного моря під час нарощування військової потужності Росії, скасування критичних санкцій щодо газопроводу Північний потік - 2 і відкладення зустрічі з президентом України Зеленським до закінчення безрезультатного саміту Байден-Путін минулого тижня, ця адміністрація знову і знову вибирає умиротворення Кремля за рахунок України. Це повинно закінчитися ", - підсумували конгресмени в своїй заяві.

США заморозили військову допомогу Україні

Кілька днів тому американські ЗМІ повідомили, що США призупинили пакет військової допомоги Україні на 100 млн доларів, в який входить летальна зброя. Прессекретарка американського лідера Джен Псакі спростувала цю інформацію.

"Ідея про те, що ми притримали оборонну допомогу Україні - це нонсенс. Тільки минулого тижня, якраз під час підготовки до саміту США-Росія, ми надали Україні 150-мільйонний пакет допомоги, що включав підтримку в сфері безпеки, в тому числі летальну озброєння ", - нагадала Джен Псакі.

Пізніше радник Байдена підтвердив, що Білий дом дійсно заморозив додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 100 млн доларів, оскільки загроза з боку Росії "вщухла".

"Додаткові 100 млн доларів були непередбачуваним пакетом на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Це гроші, які виділялися зверху обіцяних 275 мільйонів доларів", - підкреслив Салліван.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?