У ТКГ відповіли, що буде з бойовиками після деокупації Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ відповіли, що буде з бойовиками після деокупації Донбасу

У ТКГ відповіли, що буде з бойовиками після деокупації Донбасу
Джерело:  online.ua

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук пояснив, що очікує на бойовиків окупаційного режиму після відновлення повного контролю над Донбасом. Їх фактично розділять на дві категорії під час деокупації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням його інтерв'ю телеканалу "Ностоящее Время".

За словами дипломата, іноземні бойовики повертатимуться, наприклад, в Росію.

"Ті, які прибульці, різні найманці, вони роззброюються і виводяться з України. Якщо вони злочинці, якщо вони вбивали, ґвалтували, грабували, здійснювали воєнні злочини, злочини проти людяності, вони повинні нести покарання. Ті, які просто брали участь у військових діях, повинні бути виведені з території – якщо вони прибульці, найманці. А ті, які місцеві, просто здають рушниці. Невинні працюють, включаються в життя, йде нормальний процес", - пояснив Кравчук.

Він також додав, наразі "масштабних бойових дій" у регіоні не спостерігається, навіть будь-які порушення режиму припинення вогню з українського боку карають безпосередньо у Збройних силах.

Нагадаємо, новий режим перемир'я встановили на Донбасі з 27 липня, з того часу періодично лунають обстріли в регіоні попри домовленості. Одночасно Київ називає перемир'я не аби яким досягненням, адже воно знизило максимально втрати з української сторони.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна пішла на новий цинічний випад на адресу України. Після засідання Генасамблеї ООН, на якому представник України попередив світ про ядерну загрозу з боку РФ в окупованому Криму, представники місії Росії при ООН заявили, що "поважають суверенітет України" і дотримуються Будапештського меморандуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?