У ТКГ звинуватили Росію в саботуванні переговорів щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ звинуватили Росію в саботуванні переговорів щодо Донбасу

У ТКГ звинуватили Росію в саботуванні переговорів щодо Донбасу
Джерело:  Еспресо

Російська сторона на рівні Тристоронньої контактної групи намагається надати суб'єктність окупаційному режиму на Донбасі, стверджують в українській делегації. Представник Києва Сергій Гармаш звернув увагу, що Кремль не подає власний план врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Еспресо".

За його словами, спільні плани повинні завершитися компромісом, однак РФ намагається перекласти з себе відповідальність як сторони конфлікту.

"Тобто, Росія хоче суб'єктивізувати ОРДЛО. Для того, щоб не просто піти від відповідальності за рішення, які будуть прийматися на ТКГ, а щоб знизити роль "нормандської четвірки", - додав Гармаш.

Він наголосив, позиції України, Франції та Німеччини за багатьма моментами збігаються, але це не подобається представникам Кремля. Нещодавно МЗС РФ буквально звинуватило Париж та Берлін у "неправильному" підході до переговорів.

"Тобто, Росія хоче, щоб питання Донбасу вирішувалося на більш комфортному для неї майданчику. Щоб це був саме майданчик ТКГ, де є ОРДЛО, але де немає Німеччини і Франції", - вважає представник України в ТКГ.

Нагадаємо, донедавна російська сторона взагалі блокувала роботу на рівні ТКГ, вона не підтримувала обговорення жодної ініціативи та ставила вимоги. Ці ультиматуми торкалися процедури проведення місцевих виборів в Україні, однак наразі цим засобом скористатися вже не можна.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського глави Володимира Путіна у Тристоронній контактній групі офіційно повідомила, що підтримує так званий "план дій щодо Донбасу", який нещодавно запропонували бойовики ОРДЛО. Варто зазначити, що українська сторона уже попросила офіційну Москву підтвердити цю заяву у письмовому вигляді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?